01-01-2016

2016 goals

Het is 2016, en iedereen is bezig met zijn goede voornemens. Toen ik vanochtend lui en inspiratieloos door twitter scrolde, kwam ik het account @illdothis tegen. Zij post allemaal tweets, en de dingen die je in 2016 zou willen doen, kan je retweeten. Dus vandaag: wat zijn mijn 2016 goals?
1. Travel to Europe
Nee. Naar Europa reizen is niet een 2016-goal voor mij. Simpelweg gewoon omdat ik al in Europa ben. Door Europa reizen lijkt me wel weer leuk, maar liever zou ik verder weg gaan.

2. Learn to surf
Nee. Tenminste, dit is niet iets wat ik heel graag wil. Maar als ik naar een warm land ga en aan zee ben, lijkt surfen me wel leuk. Toch is het niet direct een goal.

3. Be comfortable in your own skin
Ja. Ik ben altijd heel onzeker geweest, en zou dat heel graag willen verminderen. De laatste tijd probeer ik mezelf ook steeds vaker te vertellen dat ik goed genoeg ben zoals ik ben, want ik ben klaar met dat lage zelfbeeld. Anderen merken het namelijk ook aan me dat ik onzeker ben en daardoor ben ik best wel vaak een pispaaltje geweest en dat wil ik niet meer.

4. Finish a series on Netflix
Nee. Mensen zullen me misschien voor gek verklaren, maar ik heb geen Netflix. Gewoon omdat ik er geen tijd voor heb en ik heb ook de behoefte niet om me vast te klampen aan een website waar ik alleen maar verslaafd aan kan raken.

5. Play the sport you love
Ja. Dat doe ik al, maar ik zou het eigenlijk wel meer willen doen en mezelf willen verbeteren. Ik zit momenteel op streetdance, 1 uur in de week. Ik zou ook wel meerdere stromingen erbij willen doen, zoals modern.

6. Start doing yoga
Ja. Ik merk hoe mensen er rustig van worden, en het is volgens mij ook best goed voor je. Omdat mijn hoofd altijd een grote chaos is, net als al het andere om me heen, lijkt dit me best wel ged om te doen.

7. Take risks
Ja. Ik vind dat nu nog best wel lastig, en dat doe ik ook gewoon nooit. Ik ben altijd bang om er slecht uit te komen, en dat ik dan dieper in de put beland. Maar dat is toch het idee achter risico's nemen? Je kan er slechter uit komen, maar het kan ook positief uitpakken.

8. Actually follow through with your new years resolution
Ja. Wat is het doel van goede voornemens als je toch niet van plan bent je er aan te houden?

9. Meet Fifth Harmony
Nee. Ik ben geen fan van Fifth Harmony. Er zijn zeker wel andere artiesten die ik zou willen ontmoeten, maar daar horen zij niet bij.

10. Travel to Dubai
Ja. Een dikke vette ja. Dubai is prachtig, dus waarom zou ik daar niet heen willen?

11. See the 1975 in concert
Ja. Ik ben geen fan van deze band, maar Lonneke wel. Lonneke was een paar jaar geleden een vriendin van mij. We zijn elkaar een beetje uit het oog verloren, tot 2 weken geleden. Toen heeft ze een auto-ongeluk gehad, waar ze aan is overleden. Op haar uitvaart werd er muziek gespeeld van the 1975 en ik vind het goede muziek. Voor haar zou ik heel graag heen willen, omdat zij het niet meer kan.

12. Tell someone you love them
Ja. Mijn vriendinnen. Allemaal, stuk voor stuk. Dit jaar hebben we onze eindexamens en ik ben bang dat ik ze minder ga zien. Maar ik zal ze niet vergeten en ik hou ontzettend veel van ze.

13. Go to Coachella
Ja. Coachella is een festival, en ik ben geen festival-mens. Maar de foto's maken me verliefd. Ja, daar zou ik wel heen willen.

14. Go to Los Angeles
Ja. LA. Moet ik nog meer zeggen?

15. Get out of the friendzone
Ja. Alhoewel, daar zit ik nog niet eens in. Maar die ene speciale persoon daten zou ik zeer zeker niet heel verkeerd vinden. ;)

16. Make honor roll/dean's list
Nee. Wat is het nut ervan? Kost me alleen maar tijd die ik ook in bloggen zou kunnen steken. Bijvoorbeeld.

17. Get more sleep
Ja. Ik ben altijd moe. In 2016 hoeft dat niet meer van mij.

18. Lose weight
Ja. Ik ben niet echt dik, maar een klein buikje heb ik wel. En die mag er best eens af. Zo snel mogelijk, aub.

19. Meet Ariana Grande
Ja. Ik vind haar een geweldige zangeres, en ze lijkt me ontzettend lief. Dus ja, heel graag.

20. Have no regrets
Nee. Ik weet dat ik toch wel van dingen spijt ga krijgen, maar daar leer ik juist weer van, toch?

21. Be better
Nee. Ik probeer mezelf juist in te laten zien dat ik goed genoeg ben, dus hoef ik dan ook niet beter te zijn.

22. Participate in een color run
Nee. Waarom niet? Rennen. En daar heb ik een hekel aan. Met mijn luiheid, is dat ook wel te verwachten. Het kleurgedeelte vind ik dan wel weer heel leuk. Oke, als ik mag lopen, doe ik ook mee. Misschien.

23. Start a Youtube channel
Ja. Dat lijkt me heel leuk. Eigenlijk wilde ik dat al langer dan een blog, maar daar heb ik echt geen tijd voor. Maar misschien dat ik na de examens een kanaal kan beginnen.

24. Get over your anxities
Nee. ik heb niet heel veel angsten, en ze belemmeren me niet. Ik schrik wel snel, maar dat is geen angst. Dus dit hoeft niet van mij.

25. Go skydiving
Ja. Het lijkt me hartstikke eng, maar ook een geweldige ervaring.

26. Get your braces of
Nee. Tenminste, volgens mij èn volgens Google Translate zijn braces bretels. En ik heb geen bretels. Als ik ze al had, waarom zou het dan een goal zijn om ze af te doen? Deze vind ik dus een beetje raar.

27. Get over an ex
Nee. Mijn laatste ex was uit 2011. Daar ben ik al 4 jaar overheen. Of eigenlijk, ik heb nooit echt iets voor hem gevoeld. Ik was 12.

28. Go to Fiji
Ja. Reizen lijkt me zo geweldig, zoals je misschien al hebt gemerkt. Dus ja, Fiji kan er ook nog wel bij.

29. Let go of your insecurities
Ja. Zoals ik eerder al zei, dat word voor mij toch echt eens tijd. Bovendien heb  ik er veel te veel.

30. Smile more
Ja. Ik lach de laatste tijd al meer, maar vooral als ik bij mijn vriendinnen ben. Thuis ben ik me toch een homp gemopper! Daar mag wel even verandering in komen.

31. Meet One Direction
Ja. Ik ben al zo lang fan, het wordt toch wel eens tijd dat ik ze echt een knuffel kan geven. En al mijn One Direction-vrienden erbij. Want die wonen over de halve wereld, dus dan ontmoeten we gewoon One Direction en elkaar. Ach, je mag dromen, toch?

32. Make memories with your best friend
Ja. Dit jaar wordt een hectisch jaar, door onze examens. We zijn eigenlijk een grotere groep, maar 2 van hun zijn echt mijn twee beste vriendinnen. Met eentje wil ik na de examens naar Londen, de derde heeft dit jaar nog geen examens. Ook wil ik heel graag een van hen mee hebben op vakantie. Of beide. Maar mijn ouders zijn nog iets minder voor.

33. Save up your money for something big
Ja. Zoals ik al zei, wil ik na de examens naar Londen. Daarna wil ik ook nog studeren en ik heb een behoorlijke behoefte aan een laptop. Something big? A bunch of big things!

34. Go to Australia
Ja. Dit is echt al mijn droom sinds ik een jaar of 10 was. Nu heb ik een extra motivatie, want 5SOS komt er vandaan en een vriendin van mij woont in Sydney. Australië wordt hem misschien niet dit jaar, maar ik ga er heen! Ooit.

35. Take nothing for granted
Ja. Dat doe ik nu met de meeste dingen al niet, maar sommige dingen lijken heel gewoon, terwijl ik er eigenlijk veel dankbaarder voor moet zijn.

36. See the end of homophobia
Ja. Dit is echt een goal. Ik snap dat er mensen zijn die het niet mogen van hun geloof, maar het is 2016. Al die andere mensen moeten zich er toch echt eens overheen zetten. Je kiest er niet zelf voor. Dat is net zoiets als haat hebben tegen mensen die blind zijn. Die kunnen er toch ook niets aan doen? Het is voor de homoseksuele mensen al lastig genoeg. Maak er alsjeblieft niet zo'n groot punt van.

37. Be fearless
Ja. Oke, ik hoefde niet over mijn angsten heen te komen. Maar zorgeloos door het leven gaan is toch wel geweldig. Alleen waarschijnlijk een beetje onhaalbaar.

38. Take every change you get
Ja. Als je een kans krijgt moet je die grijpen. Tenzij het natuurlijk een kans is waarbij je alles kan verliezen. Dan denk ik er wel even 2 keer over na.

39. Go to Seattle
Ja. Nog een plek waar ik wel heen zou willen. Waarom niet? Het is Seattle.

40. Sleep under the stars
Ja. Dat lijkt me wel heel gaaf. Als het warm is in de zomer, ga ik dat denk ik ook doen dit jaar. Dan wil het prima.


Dit was het artikel van deze week. Allemaal een goede jaarwisseling gehad? Hopelijk hebben jullie geen enge ongelukken meegemaakt.
Wat zijn jullie goede voornemens?

Xxx, Dagmar

1 opmerking:

  1. Leuk!!
    Misschien wel handig om alles de volgende keer naar t nederlands te vertalen, ik snap t meeste wel maar niet alles (zoals dit: Make honor roll/dean's list) en misschien zijn er mensen die er nu helemaal niks van begrijpen

    BeantwoordenVerwijderen